Over ons


Op deze site is een breed scala aan houtbouw bekijken. Al deze produkten zijn door Terpstra Houtbouw ontworpen en vervaardigd. Ons bedrijf heeft een rijke houtbouwhistorie en op deze site kunnen we u een breed scala aan houtbouwproducten laten zien. Al deze producten zijn door Houtbouw Terpstra onder eigen architectuur en vormgeving in onze werkplaats gerealiseerd.


Op deze site kunt u voorbeelden bekijken van o.a. Houten bergingen, houten tuinschuurtjes, houten tuinhuizen, recreatiewoningen en dierenverblijven. Inmiddels hebben wij jarenlange ervaring op het gebied van houtbouw en garanderen wij u een perfect afgewerkt kwaliteitsprodukt. Graag nodigen wij u uit om eens een kijkje te nemen op ons showterrein in Opende (G.R.) die altijd open is.


Werkplaats

Vanuit onze eigen werkplaats wordt het prachtige timmer ambacht uitgeoefend. Onze eigen werkplaats staat garant voor puur vakmanschap. Dankzij onze brede materiaal- en productkennis, , kunnen wij in onze eigen werkplaats nagenoeg elk gewenst houtbouwproduct maken. Ambachtelijk vakmanschap en hoogwaardige materialen staan bij ons dan ook hoog in het vaandel.


Meer over onze werkplaats

Historie

Terpstra Houtbouw werd in 1930 opgericht door Siemen Terpstra sr die al eerder was begonnen met het importeren van houten tabakskisten vanuit Amsterdam. Deze kisten werden met een aangeleerde handigheid uit elkaar gehaald, waarna de planken op lengte werden gesorteerd. Hier kregen de eerste garages hun vorm en al gauw was het bekend dat bij Siemen Terpstra hout te koop was. De naam “Siemen plankje” was geboren.


Meer over historie

Funderingen

De fundering bestaat uit een hardhouten ringbalk. Deze wordt bevestigd aan hardhouten palen door middel van verzinkte houtdraadbouten. De palen worden mechanisch de grond in getrild met een speciale palenstamper. Dit type funderingshout of “ijzerhout” is zo zwaar dat het in het water niet blijft drijven. Het wordt veelal gebruikt in de walbeschoeiing als ook het maken van sluisdeuren.


Funderingen
houtbouw terpstra over ons (1)
houtbouw terpstra over ons (2)
houtbouw terpstra op reis
houtbouw-terpstra-over-ons