Moose Farg


Er is geen land ter wereld waar men beter weet hoe je hout moet behandelen dan in Zweden. Daar bouwt men al generaties lang huizen van hout. Door het heersende wisselende en grimmige klimaat is een goede kwaliteit verf onontbeerlijk. Moose Färg heeft de traditie om hun huizen te schilderen met unieke matte kleuren en zijn meesters in stijlvol design, met als kenmerk uitgekiende ruimtelijke licht en kleureffecten.

Houtbouw Terpstra is trotse dealer van Moose Färg.

Tips voor buiten schilderen


Hieronder vindt u practische schildertips voor het buiten verven van tuinhout, schuttingen, pergola’s, tuinhuizen en houten huizen, waardoor buiten schilderen het meeste rendement oplevert. Met Moose Färg buiten schilderen is gemakkelijk, aangenaam en snel en zorgt voor een duurzaam resultaat voor vele jaren.

  • Bestudeer eerst goed de ondergrond, verwijder eerste de losse verf delen, dan dient u het oppervlak van uw houten product te ontvetten met Moose Linsåpa.
  • Als u de oude verfresten heeft verwijderd dan kunt u de ondergrond goed opschuren met korrel 80, een ruw opgeschuurde ondergrond geeft een mooier resultaat en komt strak in de houtverf.
  • Soms is het nodig om alle, dan wel zoveel mogelijk het hout zoveel mogelijk kaal te halen. Dit is zeker het geval als de onderlaag niet stabiel is en later kan gaan bladderen, dan gaat de nieuwe laag Moose Fäg mee.
  • Als de basislaag opgedroogd is dan kunt u de afwerk laag aanbrengen. U dient dus minimaal 2 lagen aan te brengen. Tussen de lagen dient u het oppervlak niet te schuren.
  • Zorg ervoor dat hout luchtdroog is, dat betekent 17.9 % vochtgehalte. Na 3 a 4 maanden in de openlucht is het meeste versgezaagde hout meestal OK
  • Let ook op dat u de kopse kanten (waar het hout afgezaagd is) ook goed meeneemt.

Meer weten over Moose Färg?

Houtverf Moose F voor alle hout


Houtverf Moose F is de ideale verf voor binnen- en buitenbetimmeringen, schuren, tuinhuisjes, schuttingen en houten huizen.

  • Voor alle soorten hout: geschaafd, ruw, geïmpregneerd of gewolmaniseerd hout
  • Ook voor hout dat al geverfd of gebeitst is (let op goede voorbewerking)
  • Geschikt voor o.a. Red Cedar en Douglas hout

Onderstaand het aanbod in kleuren. Wilt u meer weten of heeft u advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!